Jun Xi Sdn BhdJun Xi Terapi Jagaan Tulang Belakang & herbs
Bantal Menyokong Spina Jun Xi  
Prinsip, Kegunaan, Cara Kegunaan dan Fungsi
Jun Xi home
About Us
Spine Care
Services
Purchase
Contact Us
Bantal Menyokong Spina Jun Xi

Prinsip, Kegunaan, Cara Kegunaan dan Fungsi

Bantal Menyokong Spina Jun Xi merupakan satu barangan kesihatan yang terbaru. Barangan kesihatan ini direka oleh Zhang Xue Jun dari Jun Xi Sdn Bhd. Bantal Menyokong Spina Jun Xi dapat meningkatkan kesihatan leher dan pinggang belakang. Laporan statistik menunjukkan bahawa 80% orang pernah mengalami penyakit sakit tulang belakang dan penyakit yang berkaitan dengannya dan 40% hingga 70% orang akan jatuh sakit semula. 60% adalah terdiri daripada orang dalam golongan pertengahan tahun.

Prinsip Rawatan

Bantal Menyokong Spina Jun Xi menggunakan berat badan manusia semasa tidur di atasnya untuk merawat pesakit. Rekabentuk dan saiz bantal ini dapat memulihkan tulang leher dan tulang belakang kita ke kedudukan yang betul. Ia juga dapat mengimbangkan vertebra kita dengan menggunakan berat badan kita. Selain daripada itu, ubat herbal sejati dan magnet (bagi model baring) dapat membantu dalam rawatan penyakit tulang belakang.

Kegunaannya
  1. Ia dapat menyokong vertebra dan untuk mengekalkan spinal-spinal kita ke keadaan yang sempurna supaya sakit di bahagian tulang belakang dan leher yang disebabkan oleh ketegangan saraf dapat dielakkan. Ia juga mengekalkan vertebra kita dalam keadaan yang paling seimbang dan selesa.

  2. Ia direka mengikut bentuk tulang pada bahagian pinggang tulang belakang dan leher. Dengan itu bantal Jun Xi dapat merawat bahagian cengkung pada vertebra kita. Dengan secara tidak langsung, ia juga dapat memulihkan tulang pada bahagian leher dan pinggang tulang belakang kita ke tempat yang asalnya.

  3. Ia mempunyai ubat herba dan magnet yang boleh mambantu dalam pengaliran darah, melegakan kesihatan, ketidakselesaan dan ketegangan pada bahagian leher, bahu, pinggang belakang dan sendi-sendi pada bahagian anggota badan yang lain.

  4. Bantal ini juga dapat merawat dan mengurangkan keletihan setelah penat bekerja, sakit perut semasa bulan haid, pening kepala, sakit pada sendi-sendi tangan atau kaki dan sebagainya.
Cara-cara Penggunaannya

Mula mula kita perlu mengenal pasti rekabentuk Bantal Menyokong Spina Jun Xi agar kita dapat menggunakannya dengan cara yang betul. Permukaan bantal yang mempunyai ubat dan magnet haruslah menghala ke atas manakala bahagian yang lebih tinggi mesti menghala ke arah kaki dan bahagian yang lebih rendah menghala ke arah kepala. Bantal ini dibahagi kepada dua saiz, iaitu "Waist" untuk pinggang tulang belakang dan "Neck" untuk bahagian leher.

Bagaimana Bantal Menyokong Jun Xi Supporter-Pillow berfungsi

Apabila berbaring di atas katil, letakkan bahagian bantal yang lebih tinggi di bahagian vertebra pinggang pada ruas yang keempat dan kelima; manakala bantal untuk leher diletakkan di bahagian leher dan menolak bantal ke arah depan sedikit demi sedikit kerana ini dapat mengubati otot-otot kita yang pernah cedera. Anda juga boleh menentukan kedudukan bantal leher mengikut kesukaan dan keselesaan seseorang itu.Kamu boleh membuat pembelian di sini.
Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami

Sila rujuk laman web English atau melawat Syarikat Jun Xi Sdn Bhd untuk keterangan yang lebih lanjut.

| Hakcipta © Jun Xi Sdn Bhd 2002-2023 | Semua Hakcipta Terpelihara |
| Notis Peraturan | Hubungi Kami |
| Direka & Dibangunkan oleh Augustlink Services |